ANASAYFA
HABER ENGERE Tarihi Roman söyleşisi


 

ENGER Tarihi Romanı tanıtımı ve söyleşi / 24.09.2011

GENGERE tarihi Romanının tanıtımı için düzenlenen söyleşiye ENGERE Kitabının çıktığı Anatolia Yayın Sahibi şair yazar Şeref Yılmaz ve Engere Kitabının yazarı Mehmet Ballı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde dgerçekleşen söyleşiye çok sayıda okuyucu katıldı. İlk söyleşini yapan Yazar Mehmet Ballı ENGERE Tari Romanını hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi:
"Kurtuluş Savaşı'nda Yalova ve çevresinde gerçekleştirilen katliamların tarih kitaplarında sadece bir sayfa yer alırken, katliama uğrayan aziz ecdadın kurtulan torunlarının yüreğinden bu acıların hiç çıkmadığını farkederek, yerleştiği Yalova'nın Şenköy'ünde bu gerçek hikayeleri gerçek canlı tanıklarından dinleyerek sözlü tarih çalışması yaptığını ve Arşivlerden edindiği belgelerle bunların desteklendiğini" anlattı.
Yayımcı Şeref Yılma ise; "Edebiyatta tarihi romanı önemsediklerini, yazarın bu ikinci kitabı ama ilk tarihi romanı olması nedeniyle gururduyduklarını ve kitabın özenle ve kaliteli bir basım gerçekleştirdiklerini" anlattı.